Eğitim-Sen'den Kobane ve Grev açıklaması

Eğitimsen öncülüğünde Kobane'ye yönelik saldırıların kınanması ve 24 Eylül 2014 tarihinde yapılacak grev ile ilgi yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Gündem 24.09.2014 08:50:37 0
Eğitim-Sen

Eğitim-Sen Kızıltepe şubesinin bulunduğu bina önünde toplanan grup Pankart, Döviz ve Sloganlar eşliğinde özgürlük meydanına doğru yürüyüşe geçerek burada bir basın açıklaması okundu.

Eğitin-Sen tarafından düzenlenen basın bültenini okuyan Erdal Çam, Sendikanın uzun bir süre önce hükümetin iş ve emek politikasına karşı 24 eylülde bir grev kararı aldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu.

“ özellikle, siyasi kadrolaşma, zorunlu rotasyon ve sürgünlere son verilmesi için, performans uygulamasına esnek kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarının durdurulması için, öğrencilerin özel okullara imam hatiplere ve meslek liselerine mahkum edilmemesi için, kamu kaynaklarının özel okullara destek için değil devlet okullarına aktarılması için, eğitimde ve yükseköğretimde yaşanan sorunların  kalıcı olarak çözülmesi için, kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilde eğitim hakkına sahip çıktığımızı göstermek için, bu taleplerimizin dillendirmek, gündemleştirmek için neoliberal politikalara karşı gün be gün eritilen ve gasp edilen haklarımızı kazanmak için Türkiye’nin dört tarafında yarın grevde olacağız.  Ancak hak mücadelemizi verirken ortadoğu’daki ezilen bütün halkların ve özellikle Kürt halkının başına musallat edilen uluslararası caniler ordusu DAİŞ bir başka isimle IŞİD’in Kürt halkına ve özellikle Kobane’ye saldırısını da göz yummayacağımızı sessiz kalamayacağımızı buradan deklere ediyoruz. Halkımız çoluk çocuk kadın yaşlı demeden bu caniler ordusu tarafından katledilirken bizim sessiz kalmamız söz konusu olamaz. Biz Eğitim sen olarak her ne olursa olsun ezilen halkların yanında olduk.  Yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu gün Ortadoğu da kapitalist modernitenin değnekçiliğini yapan büyük devletler ve tek dış politikası “Kürtler Ortadoğu da bir statü sahibi olmasın” olan Türkiye’yi anlamalıdır ki Rojava devrimi bir insanlık tarihi boyunca ezilen gençlik kadın ve toplumun tüm kesimlerinin özgürlük ve umut yolculuğudur.

Bu devrimi boğmaya engellemeye hiçbir süper gücün ve hiçbir maşa örgütün gücü yetmeyecektir. Kürt halkı bütün varlığıyla bu devrimi sahipleniyor ezilen halklar ve demokrasi güçleri bütün güçleriyle bu devrimi sahipleniyor. Bu iyi görülmelidir. Türkiye’nin jilet gibi takım elbiseli rehineleri kurtarma  rezaletini ve oyunun farkındayız. Yapılan pazarlıkların farkındayız. Tekrar ediyoruz. Eğitim sen olarak rojava devrimini selamlıyor ve faşist güçlere karşı verilen mücadeleyi sahipleniyoruz.

Bu temelde yarın grevdeyiz diyoruz katliamdan kaçan halkımızın acılarıyla ortaklaşmak için mücadeleyi selamlamak için saat sekizde buradan Suruç’a gideceğiz. Türkiye’nin her tarafından gelecek emekçi arkadaşlarımız ile birlikte basın açıklamamızı Suruç’ta sınır boyunda yapacağız. Bütün üyelerimizi ve halkımızı kendi onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz.” Dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Grup bir dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.